nyheter8

VÄLKOMMEN TILL SVERIGE

Med sång musik fladdrande fanor, folkdräkter och en glädje över det öppna och toleranta Sverige firade Strömstad och Tanum den svenska nationaldagen.

I det nyblivna kulturhuset Skagerack  åt nyblivna svenska medborgare tårta med fullmäktiges ordförande Peter Heie och kommunstyrelsens vice ordförande Margareta Fredriksson innan de gick över till Stadsparken, mötte Kapten Kuling på väg ut och fortsatte med det officiella firandet av nationaldagen.


- Vi har mycket att vara stolta över, sade thrillerförfattaren med mera Mikael Nabrink i sitt tal och räknade upp demokratin, yttrandefriheten och allemansrätten.


I Tanum var kultur- och fritidschefen Petter Öhnell inne på samma spår, blickade bakåt och påminde om tider av krig och svält, konstaterade att Sverige haft tur och lyckats utvecklas över förväntan och påminde om inte minst kulturens och bibliotekens roll för människors frihet och kunskap.


Bakom kommunhuset i Tanumshede underhöll också musikskolans elever, medan Strömstads kulturpristagare 2016, den mångkulturella föreningen Taywawik, tillsammans med kören Tontämjarna stod för sång och dans i paviljongen i Strömstads stadspark.
Marita Adamsson

Strömstads Tidning

TAYAWIK - STRÖMSTADS MULTIKULTURELLA FÖRENING

Org.nr: 802499-6079


www.tayawik.com

www.tayawik.se

Korpegatan 17B

45231 Strömstad-Sverige

info@tayawik.com

Tel: 076-1453809

© Copyright Tayawik - SMF 2020. All Rights Reserved.