nyheter2

FRED GENOM NYA ÖGON UNDER MÅNGKULTURELL DAG

Musik, sång, fotoutställning och dans stod på programmet när nybildade föreningen Tayawik inviterade till en multikulturell eftermiddag på Skagerack i Strömstad. Temat var fred.


Tayawik refererar till indianstammarna Tayronas, Arhuacos, Wiwa, Koguis sam Kankuamo.

Tayawik är en ideell förening som syftar till att integrera olika kulturella grupper i Strömstad. ”Vi utesluter inte någon generation men prioriterar att arbeta med den unga befolkningen i kommunen”, heter det i en program förklaring.


Vi vänder oss till alla, oavsett kultur, kön, ålder, trosuppfattning och nationalitet. Tayawik använder sig av kontsnärliga uttryck som verktyg för att lyfta fram det bästa hos varje individ, förklarade bröderna José och Dorian Palomino under förberedelserna på Skagerack.


Fred genom nya ögon var en ledstjärna för dagen. Barnen målade fredsmotiv, de vuxna fick träffa författarna till den nya boken Fred i Colombia som handlar om den segslitna fredsprocessen mellan Farcgerillan och den colombianska regeringen.

Konflikten i Colombia har pågått i 60 år. Nu hoppas vi verkligen och förväntar oss att fredsavtalet ska undertecknas efter alla försök. Om så sker kan det stå modell för andra oroshärdar.


Förhandlingarna pågår på neutral mark, berättade José och Dorian Palomino.

Freden berör oss alla, oavsett var vi bor i världen. Alla kan bidra till fred på jorden. Fredprecessen måste börja redan hemma vid köksbordet.Åke Nilsson

Strömstads Tidning

TAYAWIK - STRÖMSTADS MULTIKULTURELLA FÖRENING

Org.nr: 802499-6079


www.tayawik.com

www.tayawik.se

Korpegatan 17B

45231 Strömstad-Sverige

info@tayawik.com

Tel: 076-1453809

© Copyright Tayawik - SMF 2020. All Rights Reserved.