nyheter10

FRÅN FOTBOLLSJUBEL TILL SALSADANS

Ena stunden var det fotbollsfans som fyllde andra våningen på Skagerack. Sedan var det salsadans till traditionell colombiansk musik.

Den colombianska musiken letade sig ända ut till kajen när salsakvällen drog igång på Skagerack i fredags. Det började med en konsert med Diana Burco på dragspel och sång. Hon har tidigare berättat att hon vill förmedla sina egna känslor och Colombias kultur genom musiken och det tycker hon att hon lyckades med.


- Det gick jättebra. Jag var väldigt exalterad över spelningen för det var min första i Sverige. Att få dela med sig av Colombias traditionella och starka musik betyder allt för mig. Musiken beskriver vår kultur och vilka vi är. Så det var viktigt för mig att förmedla det på ett bra sätt, säger hon.- Det var kul att se mixen av svenskar och colombianer. Jag vill att svenskarna ska känna vad vi känner genom musiken och jag tror vi lyckades med det.


Efter konserten blev det salsadans på det stekheta dansgolvet och folk i alla åldrar dansade loss med stora leenden på läpparna. Det var en elektrisk stämning genom de sydamerikanska höftrörelserna, som exempelvis buggen inte riktigt förmedlar på samma sätt. Även de som satte sig ner för att vila en stund hade samma stora leende, och ville inte vänta allt för länge innan de återigen beträdde dansgolvet.


I kafeterian såldes det på bland annat empanadas och läsk.


Det är de är Strömstads multikulturella förening Tayawik som ligger bakom kvällen och föreningens José Palomino är mycket nöjd med resultatet.


- Kvällen har varit kanonbra. Det kom mycket folk. Framför allt på konserten. Folk verkar tycka om musiken även om de inte förstår texterna. Men Diana förklarade lite kort vad låtarna hon framförde handlade om. Det är kul att det är så mycket olika åldrar också. Det var det som var meningen.Thobias Nilsson

Strömstads Tidning

TAYAWIK - STRÖMSTADS MULTIKULTURELLA FÖRENING

Org.nr: 802499-6079


www.tayawik.com

www.tayawik.se

Korpegatan 17B

45231 Strömstad-Sverige

info@tayawik.com

Tel: 076-1453809

© Copyright Tayawik - SMF 2020. All Rights Reserved.