Om Tayawik


VILKA ÄR VI


Tayawik är en ideell förening som syftar till att bredda kulturutbudet och främja ett levande kulturliv i Strömstad med omnejd.


Tayawik vill skapa förutsättningar som ger människor möjligheten att träffas och dela med sig det bästa av sig själva och därför har valt konstnärliga uttryck som huvud metod för att mötas i ett social samspel.


Tayawik tycker att det bästa språket för att föra denna dialog; är musik, dans, poesi, film, spel och allt annat som skulle vara ett hjälpmedel för att lyfta fram det bästa hos varje individ.

Tayawik

STRÖMSTADS KOMMUNS KULTURPRIS 2017

Under vår första år som förening mottog vi Strömstads Kulturpris med följande motivering:


”För den värme och entusiasm som präglar deras välbesökta kulturevenemang. Tayawik visar för oss alla hur väl kultur och integration samspelar – ett arbete som är särskilt viktigt i en tid då vi välkomnar så många nya medborgare.”

Stipendium från Strömstads

Soroptimistklubb

VAD BETYDER TAYAWIK?


Ordet TAYAWIK är en sammansättning av namnet på några av de ursprungsbefolkning som fanns och som idag finns i Colombias karibiska region inom området av La Sierra Nevada de Santa Marta.


TAY är hämtat från ursprungsgruppen Tayronas.

A är hämtat från ursprungsgruppen Arhuacos.

WI är hämtat från ursprungsgruppen Wiwa.

K är hämtat från ursprungsgrupperna Koguis samt Kankuamo.

VÅR HISTORIA


I Strömstad började allt med att vi tyckte att vintern var lång och tråkig och kom på att det kunde vara roligt med en salsafest, som kunde växa till en dansfestival. Det gick så bra att vi bestämde oss för att bilda en förening för att utveckla och stärka samhället genom att breda kulturutbudet och på så sätt bygga ett samspel mellan dess invånare. 

TAYAWIK - STRÖMSTADS MULTIKULTURELLA FÖRENING

Org.nr: 802499-6079


www.tayawik.com

www.tayawik.se

Korpegatan 17B

45231 Strömstad-Sverige

info@tayawik.com

Tel: 076-1453809

© Copyright Tayawik - SMF 2020. All Rights Reserved.